Werkhonden training voor professionals

Na vele jaren trainen in een vorm van bekijken wat het beste past bij de hond met de kennis opgedaan tijdens trainen in sport en het volgen van vele seminars, scholing in zowel praktijktrainings vaardigheden als theorie ( kennis) en vele uren bekijken van video’s voelde ik dat ik nog steeds wat miste………..

Ik vocht tegen de natuur, ik wilde dit maar de hond wilde dat en dat is conflict.al werkte ik samen met de hond voelde ik een barrière die ik met appel en eisen wilde oplossen.Elke keer dacht ik dat ik het had en kreeg een hond werkende maar het was alsof ik data aan het verzamelen was om deze hond te begrijpen en dan pas echt aan het trainen was.En bij elke nieuwe hond kon ik weer van voor af aan beginnen.

Maar wat nou als ik de hond meer begeleid en niet eis, kijken wat het beste werkt voor de hond zo Wat nou als ik gebruik maak van zijn instincten en gewoon gebruik maak van de rauwe natuur.

 

Het ontstaan van een unieke trainings methode Balance Instinct Drive

meer dan 10 jaar voeren van een fok en werkhonden trainings programma op 2 posities in de wereld met een gemiddelde van 50-80 honden op elk gegeven moment in de kennels  gaf me alle gelegenheid tot het door ontwikkelen van de natuurlijke trainings methodiek wat resulteerde in een sjabloon dat over elke hond te leggen is en te gebruiken voor  elke discipline op werkhonden gebied wat het beste uit de hond haalt om hun werk uit te voeren zonder gebruik te hoeven maken van allerlei dwangmiddelen zoals de prikband stroomband enz.

Met trots kan ik zeggen dat deze middelen niet nodig zijn en dat het  een voordeel is om het niet te gebruiken

De rest is in het engels omdat ik wereldwijd communiceer.mocht het voor je een probleem zijn laat me het dan weten en stuur me een mailtje 

 

Balance-Instinct-Drive

BID is a trainings method that unlocks a new level of dog training and therapy.It will give you the why and how.Knowledge of operant and classic conditioning means nothing if you don’t clearly understand the why.And as soon as you understand the why the BID method gives you guidance to the how.Many trainers and therapists can get stuck or fall in circles because they either just use procedures without knowledge of the why.Or they been in classes where the theory was about operant conditioning and classic conditioning plus be able to name signals that the dog gives, again doesn’t give you the why and how.

Naast deze tekst zie je de knop naar het trainers portaal.Als je daarop drukt dan ga je naar de internationale website op het blad speciaal voor trainers, schrijf je in en kies voor een van de pakketten.Het is kosteloos of als je wat hoger kiest dan is het een 9 euro per maand.Later ( over een maand )komt er een volledige cursus welke vol kennis zit van 10 jaar trainen van werkhonden op Special Forces niveau

Scroll naar boven