Kennel v Ronins Huis

De Duitse Herder is één van onze favoriete rassen als een werkhond. Door de populariteit in het verleden, heeft dit ras nogal geleden onder het vele fokken voor uiterlijk, kleur en simpelweg als product om geld mee te verdienen. Op dit moment is er hier ook sprake van bij de Malinois (Mechelse Herder) en Hollandse Herder.

Tegenwoordig is het net zo moeilijk om een goede, heldere Mechelse herder  te vinden als dat het WAS om een goede Duitse Herder te krijgen. Dus in plaats van de trends te volgen en gewoon te kiezen voor wat populair is, om vervolgens tegen problemen als nerveusheid (vaak verward met drift) en een slechte gezondheid, zijn wij ons eigen fokprogramma begonnen.

We kiezen werkhonden die zichzelf bewezen hebben met gezonde en werkbare bloedlijnen om onze eigen bloedlijnen te starten. De honden zijn Duitse Herders, voornamelijk vanwege de goede registratie van lijnen en om weg te blijven bij problemen door onbekend fokken in het verleden.

Onze gefokte duitse herders bewijzen zich keer op keer in verschillende werkgebieden, speuren en detectie geven ze een hoog succes percentage en zeker ook als patrol hond bij Politie waarbij het schakelen tussen de driften als een zeer sterk punt word terug gekoppeld.

Ook in de SAR worden onze Duitse herders gebruikt waarbij doorzettings vermogen en onvermoeibaarheid geprezen word.

We hebben 3 fokteven uit Slowakije en Tsjechië en 1 van ons eigen fokprogramma;

Onze eigen dekreu;

Al onze pups worden geregistreerd bij Raad van Beheer.